Részletek
Adatok
Részletek
INDUL A MANDULA! LISZTSZIMFÓNIA MESTERFOKON.
Kukkants be a konyhaszekrényedbe: ugye Te is tartasz otthon ilyen prémium minőségű mandulalisztet? Ha igen, máris elmondhatod, hogy a gluténmentes lisztek és a paleo étkezés nagy bajnokát birtoklod! Miért ilyen népszerű? Mert egészségesebbé tesz, tényleg finom és nagyon sokoldalú, amit néhány új, szuper recepttel be is bizonyítok neked!
Milyen az íze, miért jó, és van–e különbség a darált mandula és a mandulaliszt között - ezt a három dolgot hosszú évek óta mindig megkérdezik tőlem. Következzenek a rövid válaszok!
MILYEN AZ ÍZE?
Telten finom, enyhén édes aromájú. Remekül illik mindenféle süteményhez, kalácshoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához, sőt, még húspanírozáshoz is elsőosztályú. Ha össze akarnám hasonlítani a Dr. Natur Étkek mandulalisztet a többivel, azt mondanám, engem megfogott a tisztasága, és az, hogy „lédúsabbá”, harmonikusabb ízűvé válnak vele az elkészült ételek.
MIÉRT JÓ A MANDULALISZT?
Mert igen tápláló, könnyű felhasználni és olyan pozitív egészségügyi hatásokat remélhetünk tőle, amit a fehérliszttől nem. Különösen ajánlom azoknak, akiknek oda kell figyelni a vércukorszintjükre, lévén a mandulaliszt magas fehérjetartalmú, de alacsony szénhidráttartalmú táplálékforrásunk.
AZONOS-E A MANDULALISZT A MEGDARÁLT MANDULÁVAL?
Természetesen nem. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, tehát a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, és a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni.
Mi lesz a mandulaliszt gyártás során kisajtolt olajból?
Hát mandulaolaj! A mandulaolaj a legkiválóbb ismert masszázsolajunk: rendkívül jól beszívódik, bázisolajként illóolajokkal is keverhető - az egyik legalapvetőbb hidegen sajtolt természetes olajunkat tisztelhetjük benne, ami ha olyan tiszta, mint ez >>>, mandulaolaj landing akár szempillanövesztéshez, vagy csecsemőmasszázshoz is használhatjuk!Sőt, ezt a minőséget akár meg is eheted, emésztést elősegítőként, vagy az anyagcsere serkentésére.
A MANDULÁBÓL KÉSZÜLT LISZT:
ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Nagy arányban és természetes formában tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, szelént és cinket, így ásványpótlásra is kiváló. Bővelkedik antioxidánsokban, telítetlen zsírokban, E-vitamin tartalma magas.
Csökkenti az étkezések után megnőtt vércukorszintet, antioxidánsai révén eltünteti a szabadgyököket, amely hatása külső kivetítőinken is megmutatkozik: egészségesebbé válik az arc színe, megszépül a bőr, gyorsabb lesz a bélmozgás, javul az emésztés, erőre kap az immunrendszer.
EGYÉL TÖBB MANDULÁSAT!
Miután csaknem minden gluténmentes lisztet kipróbáltam már, sok időt megtakaríthatsz vele, ha meghallgatod a tanácsom: a mandulaliszt mind az ízét, a tápértékét és használatát tekintve is jóval a többi liszt felett áll.
Figyelem: az általam leírt receptek mindegyikében pucolt (héjmentes) mandulából készült mandulalisztet használok. Nem javaslom a héjas mandulaliszt használatát.
Egyéb recepjeidben, a hagyományos liszt 100%-ban kiváltható mandulaliszttel, azonban arra figyelj, hogyha tojást is ír a recept, akkor mandulalisztre váltva, mindig eggyel több tojást használj az előírtnál!
AZ ALÁBBIAKBAN MEGOSZTOM VELETEK NÉHÁNY KEDVENC MANDULALISZTES RECEPTEM:
IGYÁL TÖBB MANDULÁSAT!
Végezetül: a mandulát bizony nem csak enni, hanem inni is lehet! Még több egészséges mandulát iktathatsz az étrendedbe mandulatej fogyasztásával (használható főzéshez is). Remek tejalternatíva, gazdag fehérjében és telítetlen zsírokban, jó kalciumforrás, 100%-osan laktóz és koleszterinmentes és alacsony a kalóriatartalma.
Összetevők: 100% mandulaliszt
A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g lisztre vonatkozik.
Energia 2608 /623 kJ/kcal
Zsír 54,1 g
amelyből
-telített zsírsavak 4,22 g
Szénhidrát 10 g
amelyből
-cukrok 6,9 g
Fehérje 24,1 g
Só < 0,03g
Élelmi rost 10,7g
E-vitamin 20mg
Felhasználási javaslat: Süssünk és főzzünk vele, sűrítésre is tökéletes. – vagy fogyasszuk önmagában, napi 1-2 evőkanálnyi mennyiséget joghurtban, növényi tejben elkeverve, turmixolva.
Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát és mogyorót tartalmazhat. Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Kiszerelés: 250g
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
Kukkants be a konyhaszekrényedbe: ugye Te is tartasz otthon ilyen prémium minőségű mandulalisztet? Ha igen, máris elmondhatod, hogy a gluténmentes lisztek és a paleo étkezés nagy bajnokát birtoklod! Miért ilyen népszerű? Mert egészségesebbé tesz, tényleg finom és nagyon sokoldalú, amit néhány új, szuper recepttel be is bizonyítok neked!
Milyen az íze, miért jó, és van–e különbség a darált mandula és a mandulaliszt között - ezt a három dolgot hosszú évek óta mindig megkérdezik tőlem. Következzenek a rövid válaszok!
MILYEN AZ ÍZE?
Telten finom, enyhén édes aromájú. Remekül illik mindenféle süteményhez, kalácshoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához, sőt, még húspanírozáshoz is elsőosztályú. Ha össze akarnám hasonlítani a Dr. Natur Étkek mandulalisztet a többivel, azt mondanám, engem megfogott a tisztasága, és az, hogy „lédúsabbá”, harmonikusabb ízűvé válnak vele az elkészült ételek.
MIÉRT JÓ A MANDULALISZT?
Mert igen tápláló, könnyű felhasználni és olyan pozitív egészségügyi hatásokat remélhetünk tőle, amit a fehérliszttől nem. Különösen ajánlom azoknak, akiknek oda kell figyelni a vércukorszintjükre, lévén a mandulaliszt magas fehérjetartalmú, de alacsony szénhidráttartalmú táplálékforrásunk.
AZONOS-E A MANDULALISZT A MEGDARÁLT MANDULÁVAL?
Természetesen nem. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, tehát a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, és a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni.
Mi lesz a mandulaliszt gyártás során kisajtolt olajból?
Hát mandulaolaj! A mandulaolaj a legkiválóbb ismert masszázsolajunk: rendkívül jól beszívódik, bázisolajként illóolajokkal is keverhető - az egyik legalapvetőbb hidegen sajtolt természetes olajunkat tisztelhetjük benne, ami ha olyan tiszta, mint ez >>>, mandulaolaj landing akár szempillanövesztéshez, vagy csecsemőmasszázshoz is használhatjuk!Sőt, ezt a minőséget akár meg is eheted, emésztést elősegítőként, vagy az anyagcsere serkentésére.
A MANDULÁBÓL KÉSZÜLT LISZT:
ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Nagy arányban és természetes formában tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, szelént és cinket, így ásványpótlásra is kiváló. Bővelkedik antioxidánsokban, telítetlen zsírokban, E-vitamin tartalma magas.
Csökkenti az étkezések után megnőtt vércukorszintet, antioxidánsai révén eltünteti a szabadgyököket, amely hatása külső kivetítőinken is megmutatkozik: egészségesebbé válik az arc színe, megszépül a bőr, gyorsabb lesz a bélmozgás, javul az emésztés, erőre kap az immunrendszer.
EGYÉL TÖBB MANDULÁSAT!
Miután csaknem minden gluténmentes lisztet kipróbáltam már, sok időt megtakaríthatsz vele, ha meghallgatod a tanácsom: a mandulaliszt mind az ízét, a tápértékét és használatát tekintve is jóval a többi liszt felett áll.
Figyelem: az általam leírt receptek mindegyikében pucolt (héjmentes) mandulából készült mandulalisztet használok. Nem javaslom a héjas mandulaliszt használatát.
Egyéb recepjeidben, a hagyományos liszt 100%-ban kiváltható mandulaliszttel, azonban arra figyelj, hogyha tojást is ír a recept, akkor mandulalisztre váltva, mindig eggyel több tojást használj az előírtnál!
AZ ALÁBBIAKBAN MEGOSZTOM VELETEK NÉHÁNY KEDVENC MANDULALISZTES RECEPTEM:
IGYÁL TÖBB MANDULÁSAT!
Végezetül: a mandulát bizony nem csak enni, hanem inni is lehet! Még több egészséges mandulát iktathatsz az étrendedbe mandulatej fogyasztásával (használható főzéshez is). Remek tejalternatíva, gazdag fehérjében és telítetlen zsírokban, jó kalciumforrás, 100%-osan laktóz és koleszterinmentes és alacsony a kalóriatartalma.
Összetevők: 100% mandulaliszt
A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g lisztre vonatkozik.
Energia 2608 /623 kJ/kcal
Zsír 54,1 g
amelyből
-telített zsírsavak 4,22 g
Szénhidrát 10 g
amelyből
-cukrok 6,9 g
Fehérje 24,1 g
Só < 0,03g
Élelmi rost 10,7g
E-vitamin 20mg
Felhasználási javaslat: Süssünk és főzzünk vele, sűrítésre is tökéletes. – vagy fogyasszuk önmagában, napi 1-2 evőkanálnyi mennyiséget joghurtban, növényi tejben elkeverve, turmixolva.
Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát és mogyorót tartalmazhat. Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Kiszerelés: 250g
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
Adatok
Cikkszám
5999565080815