Részletek
Adatok
Részletek
Összetevők: Hajdinaliszt, tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt, só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát).
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben 1 db kész palacsintában (77g)*
energia: 1491 kJ (352 kcal) 637 kJ (151 kcal)
zsír: 2,0 g 1,8 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,5 g 0,2 g
szénhidrát: 70,3 g 28,3 g
– amelyből cukrok: 1,4 g 0,6 g
fehérje: 10,0 g 4,0 g
só: 0,79 g 0,80 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, édesítés nélkül, sóval készítve.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!
Palacsinta recept:
Hozzávalók (1 db palacsintához):
40 g Lisztkeverék
5 g eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)
75 g víz
Elkészítés:
Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt.
Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket.
Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra.
(Pihentetés nélkül süssük ki!)
Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan.
Megjegyzés:
A palacsintatésztákat egyenként keverjük ki, hogy sütés közben ne sűrűsödjön be!
Természetesen sós változatban is elkészíthető, édesítő helyett kis csipet sóval (kb. 0,3 g!). Tökéletes tortilla helyettesítő!
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben 1 db kész palacsintában (77g)*
energia: 1491 kJ (352 kcal) 637 kJ (151 kcal)
zsír: 2,0 g 1,8 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,5 g 0,2 g
szénhidrát: 70,3 g 28,3 g
– amelyből cukrok: 1,4 g 0,6 g
fehérje: 10,0 g 4,0 g
só: 0,79 g 0,80 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, édesítés nélkül, sóval készítve.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!
Palacsinta recept:
Hozzávalók (1 db palacsintához):
40 g Lisztkeverék
5 g eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)
75 g víz
Elkészítés:
Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt.
Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket.
Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra.
(Pihentetés nélkül süssük ki!)
Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan.
Megjegyzés:
A palacsintatésztákat egyenként keverjük ki, hogy sütés közben ne sűrűsödjön be!
Természetesen sós változatban is elkészíthető, édesítő helyett kis csipet sóval (kb. 0,3 g!). Tökéletes tortilla helyettesítő!
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
Adatok
Cikkszám
5999564153077